Tratament

Imunoterapia este o nouă abordare împotriva cancerului iar tratamentul cu celule dendritice, viroterapia prin infecția cu virusul oncolitic Newcastle Disease Virus împreună cu hipertermia, ozonoterapia şi diverse suplimente prezintă rezultate promițătoare mai ales la tumorile pe creier.

Mai multe informaţii despre laureaţii Premiului Nobel şi descoperirile ştiinţifice premiate se găsesc pe pagina oficială.

Imunoterapia cu Celule Dendritice (Terapia - CD)

Sistemul imunitar te ajută să fii sănătos, identificând bacteriile și virușii drept corpuri străine și ucigându-le. În ultimii zece ani s-a evidențiat faptul că celulele prezentatoare de antigen sunt necesare pentru detectarea materialelor străine (cunoscute drept antigeni). Celulele prezentatoare de antigen alertează sistemul imunitar cu privire la prezența intrușilor și activează alte celule imunitare, care neutralizează antigenul prin diverse mijloace.

Cele mai importante celule prezentatoare de antigen sunt celulele dendritice. Celulele dendritice au ramificații de forma unui copac, cunoscute drept dendroni, (în greacă dendron = copac) cu care caută materiale străine în drumul lor prin lichidul limfatic și prin sânge.

Celulele canceroase se disting de asemenea de celulele sănătoase. Această diferență, cu privire la "cât de străine" sunt, se folosește în imunoterapie pentru combaterea cancerului cu ajutorul propriilor mecanisme de apărare ale corpului. Până acum cancerul a scăpat de acțiunea anti-tumoare a celulelor imunitare. Totuși, noile cercetări au evidențiat faptul că sistemul imunitar poate beneficia de o a doua șansă dacă este ajutat să recunoască cancerul ca străin.

Pentru aceasta, propriile dvs. celule sanguine (mai exact sub-grupa monocite) se vor cultiva în laborator prin adăugarea de celule mesager numite citokine.

Monocitele sunt un tip de celule sanguine albe (leucocite) care sunt de obicei prezente în cantități mici în corp. Din aceste celule se va fabrica un vaccin care va activa sistemul imunitar împotriva tumorii. Celulele dvs. prezentatoare de antigen "educate" vi se vor administra în corp (prin injectare în piele sau vene) pentru vaccinarea împotriva cancerului. Ele vor intra într-un nod limfatic prin sânge și vasele limfatice, fie pentru a declanșa un nou răspuns imun, fie pentru a intensifica un răspuns slab care poate fi deja prezent.